030 401 031 anna@terapevt.net

Moji vtisi od Konferenci EATA v Genevi, ki jih sem pripravila za SLOVENTO.

eata2016-1

Eata2016-2

EATA Konferenca 2016

IDENTITETA – INTEGRACIJA – MEJE

Lepo pozdravljeni kolegi – člani SLOVENTE!

Zelo sem srečna, da sem se imela priložnost udeležiti izpitov (kot prevajalka) in letne konference EATA v Ženevi, ki je bila namenjena 40. obletnici EATA in tudi aktualnim vprašanjem svetovnih tendenc.

Predvsem moram reči, da je bila to izjemno dobra priložnost za druženje TA ljudi iz različnih držav (EATA vsebuje 27 držav) in TA inštitucij (=organizacij), da se pogovorijo o pomembnih aktualnih vprašanjih, delijo

znanja in izkušnje in praznujejo EATIN rojstni dan. Skratka, vsa tri ego stanja so bila zadovoljna. Bila sem edina iz Slovenije na konferenci in sem večino časa uživala v vzhodno-slovanski družbi (večinoma seveda Rusija-Ukrajina), saj je ta skupina štela čez 20 ljudi.

Eata2016-3

Srečala sem veliko znancev in prijateljev iz različnih koncev sveta, se udeležila zanimivih delavnic in skupnih aktivnosti. Debatirali smo, se družili in se učili, delili, dobivali, ustvarjali insoustvarjali.

Eata2016-4

Eata2016-6

Eata2016-5

 

 

 

 

 

Eata2016-8

 

 

 

 

 

 

 

S srebrnimi medalji sta bili nagrajeni TSTA in bivša delegatka EATE iz Rusije, Elena Soboleva (medalja Komisije za certifikacijo) in Leilani Mitchell iz UKATE (srebrna medalja EATE).

Organizacija je bila na visokem nivoju in zato hvala vsem organizatorjem in Švicarski asociaciji ASAT SR. Veliko se je govorilo o evropski krizi, begunstvu, mejah, identiteti in integraciji, tako na splošno, kot tudi iz TA vidika.

Dogodek je potekal v konferenčnem centru blizu Združenih narodov.  Kot je rekla ena od udeleženk, je mogoče dobro, da imamo tako temo konference in tri dni pošiljamo mirno in konstruktivno energijo v tisto smer.

Delili in dobili smo veliko praktičnega znanja in informacij. Vsako jutro je Isabelle Crespelle imela Freemeeting, kjer so se udeleženci lahko povezali s sabo in drug z drugim in se sprostili.

Na konferenci so nastopali predsednik EATE Krispijn Plettenberg, Wiliam F. Cornell, Richard Erskine, Julie Hay, Ray Little, Charlotte Sills, Jo Stutridg, Maria Teresa Tosi in drugi.

Ključni govorci so bili Catherine Withol De Wenden, politična znanstvenica in odvetnica iz Francije, ki je govorila o evropski krizi sprejemanja beguncev; in Francoise Sironi, ustanoviteljica geopolitične klinične psihologije.

Zgodilo se je tudi kar nekaj spontanih, vendar odličnih delavnic – na primer delavnica Richarda Erskina, ki jo je organiziral za rusko govorečo skupino in delavnica Enid Welford o TA in sistemskih postavitvah.

Eata2016-7

Eatin rojstni dan smo praznovali tako, da smo v zrak skupinsko spustili 40 balončkov. Zraven smo seveda zapeli tudi »Vse najboljše, draga EATA«.

Gala večerja je bila polna veselja – novo pečeni certificirani transakcijski analitiki, učitelji in supervizorji so praznovali svoje nove statuse, spraševalci pa dobro opravljeno nalogo. Oddahnilo se je tudi ostalim. Organizatoriji, govorci, izvajalci delavnic in udeleženci so končno lahko nazdravili uspešno izpeljanemu dogodku, ki bo zagotovo ostal v lepem spominu.  Eatin praznik je postregel z edinstveno atmosfero, kjer se je vsak soočil s svojo in s tujo identiteto in mejami  in tako naredil velik korak v smeri integracije.

Vse najboljše, EATA! Le tako naprej!

Vir: http://www.sloventa.si/?p=3004