030 401 031 anna@terapevt.net

Anna Zuykova

Univ. dipl. psihologinja, specializantka transakcijske analize (psihoterapija), igralska terapevtka, perinatalna psihologinja, prevajalka, coach, organizatorka delavnic.

Članica organizacij SINTA, SLOVENTA, ЕАТА, ITAA.

Članica Izvršnega Odbora SLOVENTE.

Specializacija: transakcijska analiza, pomoč z umetnostjo, igralska terapija, perinatalna psihologija, svetovanje, coaching in psihoterapija preko igralstva, telesne in relaksacijske metode, vodenje delavnic, prevajanje strokovne literature in strokovnih dogodkov.

Vrste klientov: odrasli, najstniki (od 10. leta naprej), mladi odrasli, pari.
Ne zdravim mentalnih bolezni in pri terapiji ne uporabljam zdravil.

Jeziki: rusčina, angleščina, slovenščina.

Delam pod redno supervizijo kot specializantka transakcijske analize. Pri svojem delu sledim etičnemu kodeksu organizacij SINTA (Slovensko društvo za integrativno psihoterapijo in transakcijsko analizo), SLOVENTA (Društvo za transakcijsko analizo Slovenije) in EATA (Evropska asociacija za transakcijsko analizo). Tudi sama redno obiskujem psihoterapevta in se udeležujem skupinskih terapij in drugih strokovnih srečanj.

Vse kar se zgodi ali izgovori skozi postopek terapije, ostaja striktno zaupno. Razen v enem primeru – če terapevt verjame, da ste vi ali nekdo drug v nevarnosti. O svojem delu s klienti se terapevt pogovarja s svojim supervizorjem (strokovnjakom na višjem nivoju), ki pa je prav tako zavezan k molčečnosti.

Se redno udeležujem strokovnih dogodkov (konference, strokovna srečanja itn.), usposabljanj in izobraževanj. Izvajam delavnice in predavanja na različne teme.

Izbrala sem družinski poklic, saj je tudi moja mama psihoterapevtka (PhD, PTSTA, živi in dela v Moskvi), tako da imam terapevtsko delo “v krvi” in z veseljem nadaljujem tradicijo. Imam različne osebne in poklicne izkušnje, ki mi zelo pomagajo pri mojem delu. Iskreno rada imam svoj poklic in se veselim svojega dela.

Izobrazba:

1999 – 2004 Moskovska državna univerza M.V. Lomonosova (Moskva, Rusija). Univerzitetna diplomirana Sociologinja, predavateljica sociologije (enakovredno VII. bolonjski stopnji).
2007 – 2009 Inštitut sodobne ekonomije (Moskva, Rusija). Univerzitetna diplomirana Psihologinja, predavateljica psihologije (enakovredno VII. bolonjski stopnji).

Dodatno izobraževanje:
1987 – 1994 – glasbena šola (violina, klavir).
1996 – zdaj Redna udeležba  različnih delavnic, izobraževanj, usposabljanj, konferenc, strokovnih srečanj itd. iz psi področja.
2005 – 2009 Mednarodni program Transakcijske Analize (EATA, RATA) (Moskva, Rusija). Mentor in supervizor: TSTA, dr. Dmitry Shustov. Potrdilo, 582 ur + dodaten tečaj 101.
2005 – program angleškega jezika (BKC International House, stopnja Upper Intermediate)
2007 – 2009 Eksperimentalni igralski studio za odrasle AKTEM (Moskva, Rusija). Dodatno izobraževanje (igralka), potrdilo.
2010 – 2012 Gledališki Inštitut Borisa Ščukina Fakulteta za plastiko in izraznost igralca / staž (Moskva, Rusija). Mentor: profesor Andrej Droznin. Potrdilo, 600 ur.
2014 – 2015 Tečaja slovenskega jezika (Centerslo.si (220 ur) in Cene Štupar (180 ur).
2016 Delavnica “Relational methods of Integrative Transactional Analysis” (Richard G. Erskine, PhD, TSTA. 15 ur)
2016 Delavnica “Delo s sanjami”, Lynn Martin (UK), 8 ur.
2017 Izobraževaljni program “Podjetnost je ženskega spola”
2014-2018 – šola improvizacijskega gledališča Iglu (Ljubljana, Slovenija)
2017-zdaj Online Trainig for Trainers Seminars “Becoming an Inspirational Trainer” (Dr Cathy McQuaid, TSTA-P, UK)
2018 20-urni tečaj “Praktična perinatalna psihologija” (Institut Perinatalne Psihologije, Slovenija)
2019 Poletna šola EATA (Budimpešta, Madžarska). Transakcijska Analiza, strokovno izobraževanje, 24 ur.

Strokovni dogodki

Mednarodne in svetovne konference:

EATA – 2015 (Rome), 2016 (Geneva), 2019 (Cherkasy)

ITAA – 2017 (Berlin)

IIPA – 2017 (Milan)

EATA – 2019 (Cherkassy)

Online konference 2017, 2019, 2020

Strokovna srečanja (SLOVENTA):

“Otrok – vojna – begunstvo” (2016), “Mladi in odvisnosti” (2017), “Dinamika odnosov v delovnih organizacijah in njen vpliv napsihofizično zdravje zaposlenih ter na delovni proces” (2019),
“Skupinsko delo v psihoterapiji, svetovanju in psihoedukaciji” (2020), organizacija,udeležba in izvajanje delavnice “Skupinsko delo s prosotovoljnimi priseljenci preko transakcijake analize, igralske terapije in kreativnih tehnik”.

Delovne izkušnje

Od leta 2013 dalje v Rusiji in Sloveniji delujem kot:
– Psihologinja  in psihoterapevtka, svetovalka (pomoč preko igralstva in kreativnih metod, perinatalna psihologija); psihoterapevtka (transakcijska analiza, integrativna psihoterapija).
– Podjetnica, kreativni vodja, projektni vodja.
– Trenerka, učiteljica, coach.
– Igralka, režiserka.
– Oblikovalka spletnih strani in strokovnjakinja za internetni marketing.
– Pisateljica (rokopisi, članki, spletna besedila itd.);
– Prevajalka (angleščina-ruščina; slovenščina-ruščina);
– Oblikovalka (splet, obrti)

2006 – 2013 – Psihologinja, vodja projekta, administratorka in organizatorka izobraževanja pri psihološkem centru RAP (www.rospsy.org) v Moskvi (Rusija).

2002 – 2010 – Novinarka, vodja spletnih projektov, vodja spletnega trženja pri različnih podjetjih v Moskvi (Rusija).

Prevajanje:

Pisni in ustni prevodi ruščina-angleščina, slovenščina-ruščina, angleščina-slovenščina. Delala sem kot prevajalka na izpitih za transakcijsko analizo (CTA, TSTA, TEW) leta 2017 v Genevi (CTA), leta 2015 v Rimu (CTA, TSTA), leta 2013 v Oslu (TEW), sodelovala tudi na spletni konferenci TA (St. Peterburg, 2015) in TA-kongresu v Ryazanu (2014), na delavnici Richarda Erskina “Relacijske metode integrativne transakcijske analize” (2016), delala kot uradna prevajalka na 8 Mednarodni konferenci integrativne psihoterapije v Milanu (2017), prevajala predavanja (ruščina-slovenščina) na Strokovnem srečanju “Mladi in odvisnosti” v Ljubljani (2017). Sodelovala sem pri organizaciji in prevajanju Jeoffa Hoppinga, Stephena Karpmana, Marca Mazzettija, Mary O’Reilly-Knapp in drugih. Prevajam članke in učne materiale na področju psihologije in psihoterapije (predvsem iz področja transakcijske analize in pomoči z umetnostjo).

Fotke z dogodkov

Obiščite me v kabinetu!

Obiščete me lahko na Parmovi ulici 14 v Ljubljani.

V Novi Gorici sodelujem s centrom za psihoterapevtske storitve in svetovanje Ozara.

 

Parmova ulica 14, 1000 Ljubljana
Nova Gorica

Tel: 030 401 031
anna@terapevt.net 

 

ART.PSY.LAB

 

Parmova ulica 14