030 401 031 anna@terapevt.net

Lepo pozdravljeni!

Sem Anna Zuykova, ruska psihologinja in specializantka transakcijske analize v psihoterapiji. Kot psihologinja in psihoterapevtka imam privatno prakso v Ljubljani, svetovanje in terapijo pa izvajam tudi preko interneta. Uporabljam metode transakcijske analize, pomoči z umetnostjo, sprostitvene tehnike, elemente telesne terapije. Sicer prihajam iz Moskve in sem tudi igralka, prevajalka, umetnica in sploh zelo ustvarjalna duša. Zato pri svojem delu rada združujem psihološke in kreativne metode, kar uporabljam na delavnicah in pri skupinski in individualni terapiji. Delam z odraslimi, najstniki, s pari, starejšimi in s skupinami. Ne zdravim pa mentalnih bolezni in pri terapiji ne uporabljam zdravil. Več
Masarykova cesta 17, 1000 Ljubljana Tel: 030 401 031 anna@terapevt.net

Individualna terapija

Psihoterapija je namenjena posameznikom, parom in družinam v stiski. Pri terapiji se opiram na metode transakcijske analize, hkrati pa sem velika zagovornica terapije z umetnostjo in drugih vrst psihologije in psihoterapije. Metode transakcijske analize so do pacienta zelo prijazne, saj so zelo praktične in lahko razumljive. Tako lahko v relativno kratkem času dosežemo pozitivne rezultate.

Izgorelost

Izgorelost nastopi kot čustvena odtujenost s stalnim občutkom utrujenosti. Tako na delu kot v zasebnem življenju ne čutimo nobenega veselja. Hkrati smo jezni in se počutimo izkoriščene. Brez pomoči lahko izgorelost vodi v depresijo. Pri terapiji se osredotočimo na spremembo okoliščin, ki izgorelost povzročajo. Najprej ugotovimo trenutno stanje, torej kam vlagamo energijo in zakaj se porablja, namesto, da bi se tudi vračala. Naslednji korak je iskanje novih virov energije, kar navadno pomeni delo na več konkretnih ciljih:
  • Prestrukturirati je potrebno obstoječe dejavnosti
  • Organizirati urnik tako, da omogoča aktivnosti, ki obnavljajo vire enegije
Po teh relativno enostavnih izboljšavah sledi raziskovanje notranjosti (tako zavednega kot nezavednega). Zanima nas kaj se dogaja, kje so ovire, kaj so naše resnične želje in katerih občutkov se moramo zavedati, da bomo lahko vplivali tudi na nezavedno. Dogovorite se za uvodno srečanje in skupaj bomo pripravili načrt terapije in samopomoči.

Nezvestoba in ljubosumje

Ne glede na to, ali imate v paru res težave z nezvestobo (varanje) ali eden od partnerjev čuti ljubosumje iz drugih razlogov, je reševanje takšnih težav lahko povezano med seboj. Čeprav so viri ljubosumja lahko veliko bolj komplicirani in pogosto potrebujejo dodatno posamezno terapijo. V paru je potrebno ponovno vzpostaviti komunikacijo, ki se je očitno nekje zataknila. Ugotoviti moramo, zakaj do tega prihaja, spoznati želje in težave obeh partnerjev in spet vzpostaviti pozitiven partnerski odnos. Tu ne gre za iskanje krivcev, temveč za iskanje rešitev. Na uvodnem srečanju bomo opredelili vaše težave in določili načrt dela za nadaljno terapijo. Uvodnega srečanja se lahko najprej udeleži posamezni partner, potem pa organiziramo tudi sestanek z obema skupaj. Nadaljna terapija včasih poteka v paru, včasih pa individualno. Dogovorite se za uvodni sestanek in pripravili bomo načrt terapije.

Terapija po internetu

Morda ste na potovanju ali preprosto nimate možnosti za obisk terapevta. V takšnih primerih predlagam terapevtski pogovor prek interneta. Dodajte me na Skype ali WhatsApp in dogovorili se bomo za sestanek:

Obiščite me v kabinetu!

Najdete me v prostorih Ventovarne na Masarykovi 15 poleg železniške postaje v Ljubljani. Pred kabinetom lahko tudi parkirate, če se peljete proti centru in zavijete desno z Masarykove na dvorišče Ventovarne.
Stegne 7, 1000 Ljubljana Tel: 030 401 031 anna@terapevt.net

Annin kabinet

Prostorih Inštituta za integrativno psihoterapijo in svetovanje.