030 401 031 anna@terapevt.net

Art.Psy.Lab - psihološko-ustvarjalni laboratorij transakcijske analize, pomoči z umetnostjo, mešanih tehnik s holističnim vidikom.Vodja - ruska psihologinja, igralka, kreativna terapevtka Anna Zuykova.

Art terapija

 

Terapija z umetnostjo ima dve kvaliteti – moč klasičnih terapevtskih metod in moč umetnosti, ki pomaga odkrivati in odpirati našo podzavest preko slikanja, glasbe, plesa, dramske igre . Tako lahko dosežemo globoke čustvene plasti, ki se jim z racionalnim umom največkrat ne moremo približati.

 

Več o tem

Transakcijska Analiza

 

 

Transakcijska analiza (TA) je teorija osebnosti in sistematična psihoterapija za osebnostno rast in spremembo, tudi teorija komunikacije, teorija razvoja otroka in teorija psihopatologije.

 

 

Ustvarjalno-psihološki laboratorij

 

 • Art.Psy.Lab. Psihološko-ustvarjalni laboratorij transakcijske analize, pomoči z umetnostjo, mešanih tehnik s holističnim vidikom.
 • Filozofske osnove: holistični pristop, ekologija osebnosti, transakcijska analiza, čustvena inteligenca, osnove ruskega gledališča, impro gledališče, telesne tehnike, vzhodna filozofija.
 • Vrste dejavnosti: svetovanje in psihoterapija posameznikov in skupin, terapevtske in izobraževalne delavnice, treningi za samopomoč, umetniško-terapevtske aktivnosti za odrasle in otroke, raziskave na področju kombiniranja psihoterapije in umetnosti itd.

 

 

Cooking Therapy

 

 

Cooking Therapy (kuharska terapija) je zelo učinkovita kreativna terapevtska metoda, ki pomaga vzpostaviti stik s sabo in drugimi, se sprostiti, aktivirati taktilne občutke, povezati se s svojimi čustvami in še marsikaj drugega.

 

 

Več o tem

Improvizacija

 

 

Preko igralske improvizacije se naučimo sposobnosti odločanja v časovni stiski, sposobnosti komuniciranja: naučimo se poslušati, zastavljati vprašanja in smiselno odgovarjati, sodelovati z odrskimi partnerji; sočutja; odprtosti; zmanjšamo strahu pred napakami; in se naučimo sproščene koncentracije.
Foto: Impro nastop skupaj z Improholica (fotografinja Katja Goljat)

 

 

Več o tem

Dramska igra

 

 


Dramska igra
kot terapija omogoča, da se oddaljimo od problemov in jih jasno razločimo. Ko prepoznamo vzorce obnašanja in čustvovanja ter načela, po katerih oblikujemo medsebojne odnose, jih lahko začnemo tudi zavestno uporabljati in preoblikovati. Na odru lahko vadimo nove vloge, ki jih potem prenesemo v življenje.
Foto: Predstava "Ko te šiša", gledališče Harlekin.

 

Več o tem

Vrste pomoči

Individualna terapija

Izvajam kratkoročno in dolgoročno terapijo, svetovanje in coaching za odrasle, starejše in najstnike.
Psihoterapija je namenjena posameznikom, parom in družinam v stiski.

Pri terapiji se opiram na metode transakcijske analize, integrativne psihoterapije, hkrati pa sem velika zagovornica pomoči z umetnostjo. Metode transakcijske analize so do pacienta zelo prijazne, saj so zelo praktične in lahko razumljive.

Katere probleme točno lahko rešujemo? Različne vrste stiske kot so nezadovoljstvo z življenjem, stres, adaptacija, izgorelost, anksioznost, konflikti v družini, eksistencialna kriza, določena depresivna stanja, pomanjkanje zadovoljstva, čustvene težave.

Skupinska terapija

Pri skupinski terapiji uporabljam metode transakcijske analize, integrativne psihoterapije, terapije preko impro in gledališkega igralstva, ustvarjanja, mešane kreativne in telesne tehnike.

Katere probleme točno lahko rešujemo? Problemi kot so težave v odnosih, tesnoba, telesne in psihične blokade, strahovi, utrujenost, izgubljenost, konflikti, problemi z odločitvami, pomanjkanje motivacije itd.

Izvajam tudi partnersko terapijo in delavnice za pare.

Delavnice

Izvajam umetniško-terapevtske delavnice za osebnostno rast, samopomoč, izboljševanje odnosov, samo-spoznavanje, nastopanje, sproščanje, čuječnost, zadovoljstvo in telesni in duhovni razvoj za odrasle, pare, družine.

Treningi temeljijo na kombinaciji igralskih in ustvarjalnih metod in psihoterapevtskih in svetovalskih tehnikih.

Tudi organiziram in izvajam ustvarjalne in podporniške aktivnosti za psihoterapevte.

Teoretične in filozofske osnove:

 • transakcijska analiza
 • integrativna psihoterapija
 • čustvena inteligenca
 • pozitivna in humanistična psihologija
 • osnove ruskega gledališča
 • impro gledališče
 • holistični pristop
 • ekologija osebnosti
 • različne vrste umetnosti

Naročite se na informativni sestanek

Parmova 14 ali Stegne 7,
1000 Ljubljana

Tel: 030 401 031
anna@terapevt.net

Prostor za terapijo

 

Prostor Inštituta za integrativno psihoterapijo in svetovanje.

Stegne 7

ART.PSY.LAB

 

Parmova ulica 14